Kvaliteta plus


Suvremeni skladišni sustav u svrsi visoke kvalitete završne obrade materijala

Od isporuke iz tvornice proizvođača do konačnog krojenja i isporuke gotovih elemenata mogućnost ogrebotina je svedena na najmanju moguću mjeru, ustvari nema ogrebotina.
Računalno upravljivim automatskim ležećim skladištem nudimo stolarima iskrojene elemente uz dodatnu KVALITETU PLUS.


VISOKA KVALITETA ZAVRŠNE OBRADE

Na našem tržištu se nude materijali niskog cjenovnog razreda i niske kvalitete. Samim time su i usluge koje se izvode s takvim materijalima nezadovoljavajuće kao i konačni završni proizvod. Sigma Plus se odlučila zaokrenuti prema onome što se može nazvati “kvaliteta plus”. Za istu cijenu, kupcima nudimo kvalitetnije materijale i bolju uslugu izrade.

Investirali smo u najmoderniji skladišni sustav u Hrvatskoj. Računalno upravljivo automatsko ležeće skladište na 1000 m2 s preko 150 skladišnih mjesta, jedino je takve vrste u Hrvatskoj. Automatsko skladište samostalno skladišti ali i donosi materijal iz skladišta na radni stol raskrajača. Prednosti ovakvog ležećeg automatskog skladišnog sustava nad regalnim skladištem je višestruk. Paleta s pločama se vakuumskim hvataljkama prilikom istovara prebaci na unaprijed određeno mjesto u ležećem skladištu. U trenutku kada stolar ima potrebu za krojenjem elemenata, automatizirani sustav vakuumskim hvataljkama uhvati odabranu ploču i dostavi je na radni stol raskrajača.

Dok se jedna ploča kroji prema vašim mjerama automatizirani skladišni sustav dostavi sljedeću ploču koja čeka na red za krojenje. Na ovaj način izbjegnuti su svi utovari – pretovari i transporti, razne manipulacije viličarima po regalnom skladištu, ručno vađenje pojedinačnih ploča iz regala, ručno slaganje i priprema za krojenje.
Sva moguća oštećenja i sitne ogrebotine koje inače nastaju pri manipulaciji viličarima i ručnom slaganju su izbjegnute. Od isporuke iz tvornice proizvođača do konačnog krojenja i isporuke gotovih elemenata mogućnost ogrebotina je svedena na najmanju moguću mjeru. Računalno upravljivim automatskim ležećim skladištem nudimo stolarima iskrojene elemente za istu cijenu uz dodatnu kvalitetu plus.


ZA ISTU CIJENU NUDIMO VIŠE

Pri naručivanju elemenata zatražite za uske i duge elemente “rez bez banana”. Na ovaj način će se izbjeći pojava savijanja kod dugih i uskih elemenata a stolari neći imati dodate financijske troškove, gubitak vremena i neugodnosti.

U tehnološkom procesu proizvodnje pločastih materijala svaka pojedinačna ploča mora proći period hlađenja i mirovanja u skladištu. Cilj ovog ležanja na skladištu je smanjivanje unutarnjih napetosti nakon mehaničko/termičkih procesa proizvodnje. Proizvođači pločastih materijala svoje proizvode nastoje što prije otpremiti iz tvornice te se zbog toga tehnološki proces ubrzava. Najčešći način ubrzavanja tehnološkog procesa je prerano pakiranje neohlađenih i neodležanih ploča u paletu i isporučivanje robe kupcima. Često se dogodi da se isporučene ploče u paletama na kamionu još uvijek “pare” ili su tople na dodir. Na ovaj način su unutarnje napetosti ostale zadržane u pločama a mogu se i povećati. Proizvođači pločastih materijala su svjesni takvih pogrešaka ali zbog našeg “nezahtjevnog tržišta” svima nama znaju isporučivati takve neadekvatne materijale.

Prilikom krojenja ploča dolazi do opuštanja zadržanih napetosti u materijalima te se pojavljuju raznorazna iskrivljenja iskrojenih elemenata. Najčešće se to primjećuje na uskim i dugim elementima. Iskrivljenje dugih i uskih elemenata pod djelovanjem oslobođenih unutarnjih sila i napetosti se pojavljuje u sve tri koordinatne osi zajedno. Što je element uži a duži, to je pojava iskrivljenja veća.
Pojava savijanja popularno zvano “banana” predstavlja svim stolarima poteškoću i dodatni napor u spajanju takvih iskrivljenih elemenata u konačni proizvod. Drvni centri najčešće odbijaju reklamacije takvog tipa pa stolari veoma često imaju uz niz neugodnosti i dodatne financijske troškove.

Sigma plus je investirala u profesionalni industrijski stroj za rezanje pločastih materijala. To je naša nadogradnja na računalno upravljiv automatski skladišni sustav. Preciznost stroja je vrhunska s veoma malim tolerancijama odstupanja od nazivne mjere rezanja. upravljiv automatski skladišni sustav. Preciznost stroja je vrhunska s veoma malim tolerancijama odstupanja od nazivne mjere rezanja.

Na ovom stroju posebnim načinom rezanja ploča možemo izbjeći pojavu savijanja dugih elemenata u bananu. Ovaj postupak rezanja zahtjeva nešto više materijala i malo više dužnih metara rezanja.