Kvaliteta plus


Suvremeni skladišni sustav u službi visoke kvalitete završne obrade materijala

Od preuzimanja iz tvornice proizvođača, preko krojenja i do konačne isporuke gotovih elemenata, mogućnost ogrebotina je svedena na najmanju moguću mjeru, praktično, ogrebotina nema. Računalno vođenim, automatskim horizontalnim / podnim skladištem, stolarima nudimo iskrojene elemente uz dodatnu KVALITETU PLUS.


VISOKA KVALITETA ZAVRŠNE OBRADE

Na našem tržištu, u poplavi ponude materijala niskog cjenovnog razreda i niske kvalitete. Sigma Plus se odlučila okrenuti prema onome što se može nazvati “kvaliteta plus”. Za istu cijenu, kupcima nudimo kvalitetnije materijale i bolju uslugu izrade.

Investirali smo u najmoderniji skladišni sustav u Hrvatskoj. Računalno vođeno automatsko horizontalno / podno skladište na 1000 m2 s preko 150 skladišnih mjesta, jedino je takve vrste u Hrvatskoj. Automatsko skladište samostalno skladišti ali i doprema materijal iz skladišta na radni stol raskrajača. Prednosti ovakvog horizontalnog / podnog automatskog skladišnog sustava nad regalnim skladištem su višestruke. Ploče sa paleta, prilikom istovara, se vakuumskim hvataljkama prebacuju na unaprijed određeno mjesto u horizontalnom skladištu. U trenutku kada kupac ima potrebu za krojenjem elemenata, automatizirani sustav vakuumskim hvataljkama prima odabranu ploču i dostavlja je na radni stol raskrajača.

Dok se jedna ploča kroji prema mjerama kupca automatizirani skladišni sustav dostavlja sljedeću ploču koja čeka na red za krojenje. Na ovaj način izbjegnuti su svi utovari – pretovari i transporti, razne manipulacije viličarima po regalnom skladištu, ručno vađenje pojedinačnih ploča iz regala, ručno slaganje i priprema za krojenje. Sva moguća oštećenja i sitne ogrebotine koje inače nastaju pri manipulaciji viličarima i ručnom slaganju su izbjegnute.
Od preuzimanja iz tvornice proizvođača, preko krojenja i do konačne isporuke gotovih elemenata, mogućnost ogrebotina je svedena na najmanju moguću mjeru, praktično, ogrebotina nema. Računalno vođenim, automatskim horizontalnim /podnim skladištem, stolarima nudimo iskrojene elemente uz dodatnu KVALITETU PLUS.


ZA ISTU CIJENU NUDIMO VIŠE

Sigma plus je investirala u profesionalne industrijske strojeve za rezanje pločastih materijala. To je naša nadogradnja na računalno vođeni automatski skladišni sustav. Preciznost strojeva je vrhunska s veoma malim tolerancijama odstupanja od nazivne mjere rezanja.

Na ovim strojevima posebnim načinom rezanja ploča možemo izbjeći pojavu savijanja dugih elemenata u bananu. Ovaj postupak rezanja zahtjeva nešto više materijala i malo više dužnih metara rezanja.
Pri naručivanju elemenata zatražite za uske i duge elemente “rez bez banana”. Na ovaj način će se izbjeći pojava savijanja kod dugih i uskih elemenata a stolari neći imati dodate financijske troškove, gubitak vremena i neugodnosti.

U tehnološkom procesu proizvodnje pločastih materijala svaka pojedinačna ploča mora proći period hlađenja i mirovanja u skladištu. Cilj ovog ležanja na skladištu je smanjivanje unutarnjih napetosti nakon mehaničko/termičkih procesa proizvodnje. Proizvođači pločastih materijala svoje proizvode nastoje što prije otpremiti iz tvornice te se zbog toga tehnološki proces ubrzava. Najčešći način ubrzavanja tehnološkog procesa je prerano pakiranje neohlađenih i neodležanih ploča u paletu i isporučivanje robe kupcima. Često se dogodi da se isporučene ploče u paletama na kamionu još uvijek “pare” ili su tople na dodir. Na ovaj način su unutarnje napetosti ostale zadržane u pločama a mogu se i povećati.

Prilikom krojenja ploča dolazi do opuštanja zadržanih napetosti u materijalima te se pojavljuju raznorazna iskrivljenja iskrojenih elemenata. Najčešće se to primjećuje na uskim i dugim elementima. Iskrivljenje dugih i uskih elemenata pod djelovanjem oslobođenih unutarnjih sila i napetosti se pojavljuje u sve tri koordinatne osi zajedno. Što je element uži a duži, to je pojava iskrivljenja veća. Pojava savijanja popularno zvano “banana” predstavlja svim stolarima poteškoću i dodatni napor u spajanju takvih iskrivljenih elemenata u konačni proizvod. Drvni centri najčešće odbijaju reklamacije takvog tipa pa stolari veoma često imaju uz niz neugodnosti i dodatne financijske troškove.


KANTIRANJE I PRECIZNOST NA INDUSTRIJSKI NAČIN

Najnovija investicija poduzeća Sigma plus je u profesionalno industrijsko postrojenje za kantiranje. Radi se najmodernijem postrojenju za kantiranje u Hrvatskoj i čitavoj regiji.
Riječ je o potpuno automatiziranom postrojenju opremljenom šaržerom svih potrebnih traka, automatskim čitačima bar koda za pozicioniranje i okretanje obratka te izborom potrebnih rubnih traka za kantiranje.

Ovo postrojenje čini potpuno različitim od svih dosadašnjih kanterica u tome što osigurava apsolutnu paralelnost stranica obratka te savršenu pravokutnost rubova, duži i kraći rub međusobno te pravokutnost ploha rubova u odnosu na plohe obradaka. Ova pravokutnost posebno dolazi do izražaja kad se nakon kantiranja odradi bušenje za spajanje. Pravokutna obrada stvara preduvjete za savršeno spajanje elemenata u gotovi ormarić.
Po čemu je još ovo postrojenje posebno? Po tome što je izuzetno rentabilno, za opsluživanje cijele platforme koja se prostire na površini od 40 x 60 m, uglavnom se “brine” automatika, od ulaganja komada na početku u postrojenje do slaganja gotovih komada na paletu na kraju procesa obrade.
Sustav softvera, kamera i čitača bar koda, svaki obradak prati u sistemu, vrti i okreće automatski, bira vrste i debljine traka, određuje i zauzima duljine i širine …. potpuno automatizirano!

Princip rada pogledajte na videu;